idei amenajare, Idei amenajare gradina, Idei amenajare piscina, Idei amenajare terasa, Pavaj Piatra, piatra decorativa

Trenduri și idei de amenajări în 2023 cu piatră naturală pentru terasă și grădină

marmura-sunny-menia-exterior-pavaj

Trenduri și idei de amenajare pentru terasă și grădină cu piatră naturală, marmură și granit.

  Idei amenajare terasă și grădină cu roci naturale și modelele recomandate pentru exterior cu dimensiuni standardizate și grosimi cuprinse între 2 și 3 cm:

Pavaj din Marmură (vezi recomandări)

Placaj de Granit antiderapant (vezi recomandări)

Piatră naturală decorativă (vezi recomandări)

Toate aceste tipuri de roci reprezintă varianta optimă pentru amenajările exterioare datorită frumuseții, stilului natural, dar și datorită faptului că au cea mai mare rezistență și durabilitate (față de alte variate existente precum gresia artificială sau lemnul).

Etapele premergătoare amenajării grădinii și terasei

 1. Pregătirea terenului și a suprafațelor:
  • Pregatește terenul înainte de instalarea pavajului de marmură sau granit și eliberează-l de plantele sau obiectele nedorite, astfel încât suprafață să rămână uniformă și plană.
 2. Pregătirea materialelor pentru montajul pavajului din marmură sau a placajului de granit:
  • Pregătește adezivul sau un amestec adecvat de nisip, pietriș și ciment pentru montaj
 3. Finisarea și întreținerea suprafețelor placate cu pavaje din marmură sau granit:
  • După instalare, curăță orice resturi de mortar sau murdărie de pe suprafața pietrei folosind o perie și apă curată. Asigură-te că lași suficient timp pentru că mortarul să se întărească înainte de a curăța suprafața.
  • Dacă vrei să adaugi un element decorativ suplimentar, poți utiliza piatră decorativă pentru a crea margini sau accentua anumite zone. Piatră decorativă vine într-o varietate de culori și texturi și poate adăuga un aspect distinctiv.

Recomandări generale

În ceea ce privește terasele și zonele cu risc de alunecare, este recomandată utilizarea Pavajului de Granit antiderapant (poți găși detalii privind duritatea granitului Aici) sau Pavajul de Marmură Periată antiderapantă, Acest tip de piatră are o textură specială care asigură o aderență mai bună și reduce riscul de accidente.

Pentru pavajul în zonele cu trafic intens, precum aleile din grădină, îți recomandăm utilizarea Pavajului de Marmură antiderapantă periată cu grosimea de 3 cm.

Această piatră este durabilă și rezistentă la uzură, având totodată o suprafață ușor rugoasă antiderapantă care asigură o aderență suplimentară.

Verifică periodic integritatea pietrei și repară orice fisuri sau deteriorări. Este important să acționezi rapid pentru a preveni extinderea daunelor și pentru a menține siguranța și durabilitatea suprafeței amenajate.

Idei amenajare terasă și grădină de întreținere – întreținerea pavajelor din piatră naturală, marmură sau granit

Pentru a menține aspectul frumos al pietrei naturale, este important să o întreți corespunzător. În primul rând, trebuie curățață periodic suprafața cu apă și o perie moale. Evită utilizarea produselor chimice dure sau a perilor aspre, deoarece acestea pot deteriora piatra.

Dan Cîrjan,

STONEXPERT-ul tău în amenajările cu Piatră Naturală

https://www.instagram.com/stonexpert_stonexpert/

https://www.youtube.com/@stonexpert

Mob | Wapp: 0723.539.822

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *